HVORDAN LAGES COCA COLA?

Er det mulig for andre å lage denne drikken?
Hva er egentlig hemmeligheten bak denne drikken som har suksess verden over?

Coca Cola lages på lisens diverse steder i en rekke land, og tappes og distribueres lokalt. Men allikevel vet ingen eksakt hva drikken består av. De får ganske enkelt ferdig essenser og øvrige ingredienser levert fra The Coca Cola Company, og blander dem med kullsyreholdig vann. Det er mange som har prøvd å knekke koden, til og med den amerikanske regjeringen. Men hittil har ingen lykkes.

Offentlig vet man ingrediensene til coca cola.
1. Sukker
2. Karamell
3. Koffein
4. Fosforsyre
5. Ekstrakt av kokablader (hvor kokainet først er fjernet) og litt kolanøttekstrakt.
6. Sitronsyre og natriumcitrat
7. X (Diverse oljer: Sitron, appelsin, lime, cassia og muskatnøtt, antagelig også andre.)
8. Glyserin
9. Vanilje

Forholdet mellom ingrediensene, som alle er blandet i vann tilført kullsyre- kan langt på vei bestemmes ved kjemisk analyse. Men den gåtefulle "Vare 7x", blandingen av essensielle oljer, er like flyktig som essensiell i ordets egentlige forstand. Oljene reagerer med hverandre når de blandes og danner dermed nye smaker. For å kunne etterligne blandingen må en kjenne både de eksakte ingrediensene og det nøyaktige blandingsforhold. Denne oppskriften ligger i en bankboks i Trust Company of Georgia, USA. Og er en av verdens mest bevarte hemmeligheter.

Har du prøvd å lage egen cola? 
Liker du cola?

Jeg tror INGEN kommer til å klare dette, jeg har smakt first price colaen, grans colaen, coccio osv. Jeg har aldri smakt noe værre i hele mitt liv! Æsj! Den finnes bare en Coca-Cola, og det er denne:


www.google.com www.hvafor.no

 


 

Én kommentar

SV: uff så trist. :( Det er forferdelig når unge liv går tapt. :( Men lite å gjøre med det :( Verdens gang:(

Skriv en ny kommentar

Stine.

Stine.

20, Drammen

Fotballgal, ugravid Godsetjente fra Nedre Eiker med en av de kjipeste bloggene (: Hverdag, litt mote, FOTBALL og reise opptar denne bloggen. Vil ha og kommer med tips og ideer. Begynner som lærling 1.nov! Gleder meg som en unge! Kommenterer tilbake. Køddaaaa (: søte små, leser denne bloggen nå

Kategorier

Arkiv

hits