DETTE VISSTE DU IKKE OM MYGGEN.

 

Du har sikkert, som meg, undret over hva myggen gjør når ikke vi mennesker prøver å kose oss i kveldssola. Hva i alle dager gjør mygg som bor midt i skogen? Det er da ikke  mange andre kilder til blod at man klarer å brødfø alle millionene av mygg som finnes?

Svaret er at mygg ikke spiser mye blod. Myggen spiser faktisk nektar. Den bruker snabelen til å drikke nektaren ut fra blomster.

Problemet kommer når hunnmyggen skal legge egg. Til dette trenger hun blant annet jern og proteiner, noe hun finner lite av i nektar. Dermed går hun ut på blodjakt. Det er naturligvis ikke bare mennesker som må tåle å bli plaget av myggen. Elg, rein og andre dyr i skogen er også en kilde til blod for myggen.

Det er altså bare hunnmyggen som stikker oss mennesker, hannmyggen er en fredelig kar som holder seg til nektar.

Visste du forresten at "Mygg" er en gruppe tovingede insekter og når man snakker om mygg mener man egentlig "Stikkmygg"? Såkalte "Stankelbein" er også en mygg, men den stikker ikke mennesker.

En annen morsom ting om mygg er at de kjenner igjen hverandre på summelyden de lager når de flyr. Hver mygg har sin unike summelyd og det er slik en mygg finner kjærligheten

Jøss! Da vet vi det, vi må altså holde oss unna verpesyke jentemygg! Hehehe. Heldigvis er myggen borte nå. Har hvaffal ikke sett noe til den i det siste!


www.google.no

 
 

5 kommentarer

Interresting.. ;P

Stine.

09.okt.2010 kl.12:58

VeronicasBoble: mere interessant enn hva man har på brødskiva. Men blir sånn når man ikke har noe å skrive om :p da tar man noe surr man har lagret i arkivet :p
Haha, jeg mente det ikke sånn;P Jeg synes faktisk det var litt morsomt:)

Stine.

09.okt.2010 kl.17:46

VeronicasBoble: Hehe, jeg skjønte det. Men jeg har så lite inspirasjon, så har lagra noen ferdiggreier, som jeg kan bare slenge ut :)
Hehe, smart ;P

Skriv en ny kommentar

Stine.

Stine.

20, Drammen

Fotballgal, ugravid Godsetjente fra Nedre Eiker med en av de kjipeste bloggene (: Hverdag, litt mote, FOTBALL og reise opptar denne bloggen. Vil ha og kommer med tips og ideer. Begynner som lærling 1.nov! Gleder meg som en unge! Kommenterer tilbake. Køddaaaa (: søte små, leser denne bloggen nå

Kategorier

Arkiv

hits