HVORFOR HAR SLANGER DELTE TUNGER?

Har det noen funksjon for reptilene som har delt tunge på midten?

Felles for dyr med delte tunger er at de har dårlig syn. Slanger på sin side ser som regel ekstremt dårlig. Ofte ser de deg ikke i det hele tatt om du står musestille. Det dårlige synet gjør at de må stole på andre sanser for å orientere seg. Hørselen er heller ikke slangenes beste egenskap. De stoler derfor på smak.

Når en slange åler seg fremover, stikker den hele tiden ut tungen. Dette er for å smake på luften. På den måten plukker den opp partikler fra omgivelsene og klarer å orientere seg. Det stilige er at siden tungen er delt, kan en slange smake hvor en smak kommer fra. Altså, i hvilken retning en smak kommer fra. Måten den gjør dette på er veldig lik hvordan mennesker hører i hvilken retning en lyd kommer fra. Det har med hvilken tungedel som smaker sterkest smak og, hvis det er vind, hvilken tungedel som blir først truffet av smaken.

Da vet jeg ihvertfall at de ser dårlig, og hvis jeg ser en slange er det bare å stå rolig, fordi den kan ikke se meg! FOBI!


/hvafor.no, google.no
 

2 kommentarer

Haugaard

14.okt.2010 kl.12:54

hva faen xD elsker slanger! men freaker litt ut når det står en hoggorm foran meg ja.. haha xD

Stine.

14.okt.2010 kl.13:20

Haugaard: Haha, din freak :D moaha

Skriv en ny kommentar

Stine.

Stine.

20, Drammen

Fotballgal, ugravid Godsetjente fra Nedre Eiker med en av de kjipeste bloggene (: Hverdag, litt mote, FOTBALL og reise opptar denne bloggen. Vil ha og kommer med tips og ideer. Begynner som lærling 1.nov! Gleder meg som en unge! Kommenterer tilbake. Køddaaaa (: søte små, leser denne bloggen nå

Kategorier

Arkiv

hits